Melkweg en Paradiso gekraakt!!!

Landelijke spandoekenaktie tegen kraakverbod

zie hier voor FOTO'S VAN THOMAS SCHLIJPER

Op maandag 12 juni zullen meer dan 150 voormalige kraakpanden in meer dan 15 plaatsen spandoeken buitenhangen met de tekst "Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging" Dit uit protest tegen de plannen van minister Dekker en minister Donner om het kraken te verbieden.

In de jaren ‘70 en ‘80 is er veel woonruimte gekraakt. De voormalige krakers en/of de huidige gebruikers zijn boos op minister Dekker en minister Donner. De laatste jaren blijkt dat kraken noodzakelijker is dan ooit. Alleen al in Amsterdam zijn er 200.000 woningzoekenden ingeschreven bij Woningnet. In heel Nederland staat er 8 miljoen m2 kantoorruimte leeg.

Door de jaren heen zijn er talloze panden gekraakt die mede door het kraken een nieuwe functie hebben gekregen. Bijvoorbeeld Paradiso en Melkweg in Amsterdam, Nighttown in Rotterdam of Tivoli in Utrecht.

Ook zijn er monumentale panden gered door de sloop, zoals (in Amsterdam) de Haarlemmerpoort en de gehele Nieuwmarktbuurt. Zonder krakers waren ook de Graansilo en heel recent Pakhuis de Zwijger in Amsterdam gesloopt.

Tot de steden die zich solidair verklaard hebben behoren Wageningen, Nijmegen, Eindhoven, Haarlem, Deventer, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Den Haag, Arnhem, Assen, Zwolle, Den Bosch en Amsterdam.

Maandag om 9 uur is de aftrap van de campagne.
Meerder acties zullen hierop volgen.

foto melkweg
ook de melkweg was oit gekraakt